Terugblik: lezingendag Akoestiek van Evenementen en Stadions
Onder het thema ‘Akoestiek van evenementen en stadions’ organiseerde de NAG in samenwerking met de Nederlandse Stichting Geluidshinder een lezingendag op 23 oktober 2024. Om in stadions een goede geluidskwaliteit te krijgen is nog niet zo makkelijk. Ook het in de hand houden van het geluid van evenementen brengt technische uitdagingen met zich mee. Om nog maar te zwijgen van de politieke en beleidsmatige discussies die evenementen opleveren. Op deze lezingendag gingen we zowel in op de technische als beleidsmatige kanten van dit onderwerp. Met circa 55 deelnemers was dit zeer geslaagde dag en de presentaties kunt u hier terugvinden!
Schrijf je nu in voor de lezingendag Akoestiek van Evenementen en Stadions!
Om in stadions een goede geluidskwaliteit te krijgen is nog niet zo makkelijk. Ook het in de hand houden van het geluid van evenementen brengt technische uitdagingen met zich mee. Om nog maar te zwijgen van de politieke en beleidsmatige discussies die evenementen opleveren. Over deze thema’s wordt op woensdag 23 oktober 2024 een lezingendag georganiseerd in het Philips stadion, waarin we zowel ingaan op de technische als beleidsmatige kanten van dit onderwerp. Het programma vindt u hier en aanmelden kan hier t/m 15 oktober!
Schrijf je nu in voor het Young NAG evenement!
Op 1 oktober 2024 gaat de Young NAG bijeenkomst door! Deze bijeenkomst mikt weer vooral op de jonge akoestici en heeft als doel elkaar (beter) te leren kennen. Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom.
Dit evenement zal plaatsvinden op de Universiteit Twente met onderstaand programma:
- 14:00-14:30: aankomst en koffie
- 14:30-16:30: korte pitches
- 16:30-17-30: bezoek windtunnel en labo’s
- 17:30-18:30: borrel
Dit evenement is gratis voor alle deelnemers. Wel vragen we jullie om je voor 25 september via deze link te registreren.
Je kan je ook opgeven om zelf een pitch of een korte demo (5 à 10 minuten) te geven over je eigen werk/onderzoek.
De voertaal van het evenement is Engels. Gelieve je pitch of demo daarom in het Engels voor te bereiden.
Heel graag tot dan!
In memoriam: Jeroen Knoet
Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Jeroen Knoet op 26 juli is overleden. Jeroen heeft in het verleden bij DGMR intensief meegedacht aan de opzet van het bekende GeoNoise (later GeoMilieu). In latere jaren heeft Jeroen, werkzaam bij Arcadis, positieve en opbouwende discussies en bijdragen geleverd in verschillende werkgroepen. Jeroen was bijzonder gedreven op het gebied van hinder door verkeersgeluid, hinder en burenlawaai en zonder meer een naam binnen de geluidswereld. Jeroen was daarom ook zeer actief bij eerst de Stichting Innonoise en later de Nederlandse Stichting Geluidhinder (NSG). Wij wensen Gonnie, zijn kinderen en zijn naasten veel sterkte met dit verlies.
Opgeruimd staat netjes!
Margriet en Gijsjan hebben recent de handen ineengeslagen om het NAG-archief in Vught op te ruimen, waar twee stellingkasten gevuld waren met dozen. Naast dozen vol met het boek Sound absorbing materials troffen ze ook veel mappen met oude administratie, alle ingekomen en uitgaande post, presentielijsten en aanvragen voor de Amanak aan. Tot ongeveer 1970 zit er af en toe wat interessants bij, daarna is het wel heel veel niet-akoestische administratie. Wat opviel is dat Kosten heel erg lang voorzitter is geweest, van in de oorlog tot ver erna. En het bestuur is door de jaren heen erg druk geweest met de ballotagecommissie. Victor Peutz heeft voor menig werknemer in de bres moeten springen om het lidmaatschap goedgekeurd te krijgen. Het meest interessant zijn de stukken tot en met de jaren 50. Zo had Karin Bijsterveld destijds gevraagd om onderzoeken naar sirene-geluid.
Na 5 uur stofhappen was de papiercontainer bij M+P vol en zat de eerste ronde erop! Later deze maand gaan ze weer verder met opruimen. Doel is om van twee naar hooguit een stellingkast te gaan. Hieronder een impressie van de eerste opruimdag!