NAG bijeenkomsten 2019

27 november 2019:
De Masterclass Geschiedenis van de Akoestiek ging over het verhaal achter de totstandkoming van onze akoestische wetten, regels, normen en richtlijnen. Zonder verleden geen toekomst. Momenteel staat akoestiek breed in de belangstelling en roert er van alles: Nieuwe WHO-richtlijnen staan voor de deur, 2020 wordt bestempeld als International Year of Sound, er wordt hard gewerkt aan allerlei normen, het Bouwbesluit wordt bijgewerkt en de Omgevingswet gaat veranderen. Een goed moment om eens even stil te staan bij de huidige status quo: wat ligt er ten grondslag aan de huidige wet- en regelgeving, de normen en de (praktijk)richtlijnen? Wat voor onderzoeken zijn er uitgevoerd om te komen tot de huidige regelgeving, meet- en berekeningsmethodieken? Deze masterclass nam ons mee naar de onderzoeken en discussies uit het verleden, met als doel inzicht te verschaffen voor de toekomst. De bijeenkomst heeft plaatsgevonden in het Teylers Museum te Haarlem, waar de geschiedenis tot uiting komt. Het programma en de lezingen van deze dag vindt u hier terug.

4 september 2019:
Deze lezingendag ging over Geluid van de energietransitie: De energietransitie zou kunnen leiden tot een lawaaiigere wereld vol windturbines, warmtepompen en geluidreflecterende zonneweides. Of wordt het met al die elektrische auto’s juist veel stiller? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens deze NAG dag. Het programma en de gegeven presentaties kunt u hier terugvinden.

09-13 september 2019:
NAG en ABAV hebben in het kader van EUROREGIO2019, geïntegreerd in het ICA congres te Aachen, een aantal op Europa geënte sessies georganiseerd. De publicaties van het congres zijn hier terug te vinden.

15-17 september 2019:
Het NAG heeft het International Symposium on Room Acoustics (www.isra2019.eu) georganiseerd. De publicaties van dit congres zijn hier te vinden.

16 mei 2019:
Het Young NAG evenement was dit jaar georganiseerd door de faculteit van aerospace engineering aan de TU Delft.

10 april 2019:
Dit jaar was de ALV en lezingenbijeenkomst bij het Spoorwegmuseum te Utrecht. Voor het terugkijken van het programma klikt u hier.