In memoriam: Kees Nederveen

Het doet ons verdriet te melden dat een NAG-lid is overleden:

Kees Nederveen, * 1932 † 20 maart 2023

Kees heeft na zijn studie toegepaste natuurkunde zijn hele professionele carrière bij TNO gewerkt. Hij werkte daar aan onderzoeken van zeer uiteenlopende aard; zijn werk werd altijd gekenmerkt door een combinatie van een fundamentele en een pragmatische aanpak.

Kees speelde piano, klarinet, saxofoon en hoboe. De tekortkomingen van zijn klarinet en de drijfveer om een betere te ontwerpen zijn uitgemond in een promotieonderzoek “Acoustical aspects of woodwind instruments” en uiteindelijk in een leven lang onderzoek doen naar rietblaasinstrumenten. De opgedane kennis deelde hij met passie en groot enthousiasme.

Kees schreef zelf een afscheidsbericht welke eindigde met het motto: “Verbinden door vrijlaten”.

Het overlijdensbericht opgesteld door enkele vakgenoten leest u hier.

Meer nieuws