In memoriam: Armin Kohlrausch

Het doet ons verdriet te melden dat in de afgelopen periode een NAG-lid plotseling en veel te vroeg overleden is:

Armin Kohlrausch, * 12 december 1953 † 25 maart 2022

Hij was een vooraanstaand, veelzijdig en uitgesproken wetenschapper op het gebied van psychoakoestiek en multisensorische waarneming.
Zijn onderzoek naar ruimtelijke geluidsbeleving was een belangrijk onderdeel van zijn werk. Hij en zijn studenten hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het begrip waarom we bepaalde geluiden met beide oren zoveel beter horen dan met één, en wat precies de grenzen zijn van die verbeterde waarneming. Hij was een pionier op het gebied van modellering van auditieve en multisensorische waarneming bij mensen en ontwikkelde in samenwerking met zijn studenten modellen die fungeren als ‘kunstmatige waarnemers’. Armin was een zeer toegewijde supervisor en mentor voor zijn studenten met een scherp analytisch inzicht. Maar boven alles was Armin een bijzonder mens, wat in zijn voorkomen al duidelijk tot uitdrukking kwam: indrukwekkend, warm en vriendelijk, oprecht geïnteresseerd in de wereld en de mensen om hen heen. Hij wordt gemist.

Op de rouwkaart stond de mooie en passende zinsnede: Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd (Pred.3:1).

Meer nieuws